Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

A Kézdiszéki Székely Tanács ingyenesen indít autóbuszokat Marosvásárhelyre március 10-én a Székely Szabadság Napján, ezzel is segítve azokat, akik részt szeretnének venni a székelység nagy megmozdulásán az autonómiáért.

Mint tudjuk, a Maros Megyei Törvényszék hétfőn jogszerűnek ítélte Dorin Florea polgármester határozatát, mely jövő hétfőre csak a megemlékezést engedélyezte Marosvásárhelyen, a tiltakozó felvonulást nem. Legyünk hát minél többen, de ne vonuljon, meneteljen senki! Csak menjen, gyalogoljon. Legyünk jogkövető állampolgárok!

- Indulás Kézdivásárhelyről 11 órakor a Sinkovits-stadion elől.

- Jelentkezni munkanapokon 8-16 óra között lehet, a következő telefonszámokon:

0760371754, 0741160939, 0722374151, 0743602730.

Legyünk ott március 10-én 17 órakor Marosvásárhelyen a Székely Vértanúk emlékművénél!

Emlékezzünk az 1854-es vértanúkra, és kérjük jogaink elismerését!

A Kézdiszéki Székely Tanács

2014.03.04.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés