Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Gyergyószékről is többen készülnek Marosvásárhelyre a Székely Szabadság Napja alkalmából szervezett megemlékezésre.

A Gyergyói-medence településeiről 13 órakor indulnak az autóbuszok, a résztvevők a helyi művelődési házaknál fognak gyülekezni. A Székely Nemzeti Tanács gyergyószéki vezetői szerint az autóbuszokon mindenkinek lesz helye, aki részt akar venni a vásárhelyi megmozduláson.A járműveket az igénylők létszámának függvényében rendelik meg, ezért az utazásra előzetesen be kell jelentkezni.

A tavaly négy autóbusz vitte Gyergyószékről a tüntetőket, Korpos Levente, a SZNT gyergyószéki elnöke arra számít, hogy ennél kevesebben idén sem lesznek, s mivel a tüntetés munkanapra esik, arra kéri a cég- és intézményvezetőket, hogy engedjék el munkahelyükről a részt venni szándékozókat.

Az utazási költségekhez 10 lejes hozzájárulást várnak, a nagycsaládosok kedvezményben részesülnek, az anyagi gondokkal küzdőket pedig felmentik a fizetési kötelezettség alól. A részvételi szándékot Gyergyószentmiklóson a pártok székhelyén, vidéken a kábeltévében közzétett helyeken lehet jelezni.

Szerző: Vincze Csilla

2014.03.06.

Forrás: marosvasarhelyiradio.ro

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés