Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Civil szervezetként, Erdélyre, az erdélyi magyarságra figyelő, demokratikusan gondolkodó emberek egyesüléseként - tiszteletben tartva a román állam szuverenitását, törvényhozási szabadságát - támogatjuk Székelyföld területi autonómiatörekvését, mint az egyetlen ésszerű, nemzetközi jogi normáknak megfelelő megoldást, mellyel álláspontunk szerint a román-magyar békés együttélés biztosítható.

Kérjük az egyesület tagjait és minden a magyarság jövőjéért felelősséget érző embert, hogy vegyen részt 2014. március 10-én a marosvásárhelyi megemlékezésen, vagy valamelyik magyarországi, európai, amerikai szimpátia tüntetésen és békés jelenlétével támogassa az erdélyi magyarok törekvését, hogy nemzeti identitásukat megtartva, szülőföldjükön boldogulhassanak.

A marosvásárhelyi megemlékezéssel kapcsolatos pontos tájékoztatás érdekében figyeljék a Székely Nemzeti Tanács (www.sznt.ro) közleményeit, a budapesti szimpátia megmozdulással kapcsolatban a www.supportszeklerland.hu oldalt.

A nemzeti önrendelkezés jegyében tartott megemlékezések helyszínei (kizárólag a marosvásárhelyi és a magyarországi helyszínek:

1. Székelyföld - Marosvásárhely - időpont 17.00 óra, helyszín a Postarét szervező: Székely Nemzeti Tanács

2. Magyarország - Budapest - időpont 17.00 óra, helyszín a Hősök tere szervező: Székelyföldért Társaság

3. Magyarország - Sárospatak - időpont 17.00 óra, helyszín Wass Albert emlékkő szervező: Sárospataki Wass Albert Kör

4. Magyarország - Szolnok - időpont 17.00 óra, helyszín a Tisza hajósok terén az I. és II. világháborús emlékmű szervezők: a székely leszármazottak közössége és a Vitéz Rend

EJKE

2014.03.06.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés