Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Erdély minden tájáról, buszokkal és személygépkocsikkal érkeztek a résztvevők hétfőn Marosvásárhelyre, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által második alkalommal meghirdetett Székely szabadság napja elnevezésű autonómiatüntetésre.

Egy Sepsiszentgyörgyről érkező busz utasai az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának elmondták: útközben négyszer ellenőrizték járművüket a rendőrök. A rendezvényt biztosító csendőrök diszkrét jelenléte közepette az 1854-ben kivégzett székely vértanúk emlékművénél ünnepi hangulatban összesereglett tömeg magyar és székely zászlókat lenget, valamint autonómiát követelő feliratokat emel a magasba, az obeliszk körül kórusok toborzókat énekelnek.

A tüntetésre több román hírtelevízió küldött élő bejelentkezésre alkalmas közvetítő kocsit. A megemlékezést a Duna TV élőben közvetíti. A demonstráción a Székelyföldnek autonómiát követelő petíciót készülnek elfogadni és a kormány képviselőjének átadni.

A rendezvény 17 órakor kezdődött meg.

Forrás: MTI

2014.03.10.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés