Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Elítélték a közösség jogainak korlátozását, és autonómiát követeltek Székelyföldnek az erdélyi magyar pártok szónokai hétfőn a Székely szabadság napja nevű marosvásárhelyi demonstráción.

Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke úgy fogalmazott: az őshonos magyar közösségtől megtagadják Romániában az önrendelkezés legelemibb formáit, korlátozzák véleménynyilvánítási jogát. Ez a közösség azonban mindaddig követelni fogja az autonómiát, amíg célját el nem éri – hangoztatta az MPP elnöke.

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke rámutatott, az erdélyi magyarság minden „önkény és határtologatás" ellenére hisz abban, hogy élni csak szabadon érdemes, és ennek csak a közösségi autonómia biztosíthat keretet. A Székelyföld autonómia-tervezet parlament elé terjesztését sürgetve az EMNP elnöke azt mondta: „ha szükséges, Bukarestbe is elmegyünk, hogy nyomatékot adjunk követelésünknek".

Forrás: MTI

2014.03.10.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés