Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

A polgármester tiltása ellenére Marosvásárhely főterére vonult a Székely szabadság napját ünneplő tüntetők tömege, elkísérve a prefektusi hivatalig a szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) vezetőit, akik átadták a demonstráció kiáltványát a kormány megyei képviselőjének.

A tömeg a járdán haladva indult el a székely vértanúk emlékművétől, de időnként az úttestet is elfoglalta. A rendőrség és a csendőrség nagy erőkkel próbálta biztosítani a forgalom folyamatosságát az útvonalon. Ez nem mindig sikerült.

A kiáltvány átadása után Izsák Balázs SZNT-elnök hangosbeszélőn jelentette be, hogy az SZNT rendezvénye véget ért, és mindenki menjen haza. A tömeg azonban elfoglalta a főteret, ahol az „Autonómiát!" az „Itthon vagyunk!", a „Vesszen Trianon!" és „Székelyföld nem Románia!" jelszavakat skandálja.

Forrás: MTI

2014.03.10.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés