Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Ismét sikerült felmutatni azt a közösségi akaratot, amely Székelyföld autonómiájára irányul; olyan közösségi igényről van szó, amely fölött nem lehet átlépni, ezzel Bukarestnek is számolnia kell – jelentette ki a Marosvásárhelyen második alkalommal megtartott Székely szabadság napja elnevezésű autonómiatüntetésről a Székely Nemzeti Tanács elnöke a Kossuth Rádióban.

Az új összetételű román kormányra utalva Izsák Balázs kijelentette: az RMDSZ arról döntött, hogy tervezetet dolgoz ki Székelyföld autonómiájára. Hozzátette: kapott egy esélyt a párbeszéd, igényünket pedig megerősítettük – fogalmazott.

Az SZNT elnöke kérdésre válaszolva elmondta: az esetleges elhallgatás ideig-óráig lehet taktika, hosszú távon azonban nem vezet eredményre, mert „sem elfáradni, sem letörni nem fogunk”. A nemzetközi közvélemény figyelmét is igyekeznek felhívni az autonómia-igényre, ennek érdekében európai és amerikai nagyvárosokban is szerveztek megmozdulásokat, ezek köre pedig bővül – jegyezte meg.

Izsák Balázs hétfői beszédében kijelentette: az autonómia ügye akkor lesz győztes, ha Magyarország után Romániát is sikerül meggyőzni, hogy álljon a mozgalom mellé.

Forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió

2014.03.11.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés