Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Közösen egyeztetett forgatókönyvnek megfelelően tette közzé a Székely Nemzeti Tanács szerdán a székelyföldi önkormányzatoknak szánt felhívását, melyben autonómaipárti határozatok elfogadására kérte fel a régió településeit – reagált Antal Árpád az SZNT nyílt levelére.

Amint az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke elmondta, a közösen kidolgozott terv alapján ezt a lépést arra az esetre készítették elő, ha a székelyföldi megyék prefektusai „elkaszálnák” a népszavazási kezdeményezéseket. Mint köztudott, ez meg is történt, a folyamatnak azonban nem szabad megszakadnia, így kerülhetett sor az SZNT szerdán közzétett nyílt levelére, melyben a tanács felkéri a Szé­kely­föld 153 önkormányzatát, tanácsi határozatban nyilvánítsák ki az autonómia iránti igényüket. Antal Árpád szerint nem biztos, hogy a legjobb megoldás ilyen határozatok elfogadása, ugyanis a helyi önkormányzatok határozataikkal nem szólíthatják fel a kormányt va­laminek a teljesítésére, az RMDSZ-tisztségviselő szerint a tanácsi nyilatkozat lenne a járható út, a kérdésben még a formai egyez­tetés folyik az SZNT-vel – fűzte hozzá.

 

Forrás: 3szek.ro, 2014.02.14.

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés