Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

Az RMDSZ még nem döntött arról, mozgósít-e a március 10-i székely szabadság napjára, Antal Árpád szerint e kérdésben a Székelyföldi Önkor­mányzati Tanács szintjén kellene határozatot hozni.

Mint ismeretes, a Székely Nemzeti Tanács által szervezett tavalyi marosvásárhelyi tömegrendezvényen az RMDSZ hivatalosan nem vett részt, a háromszéki, csíki szervezetek vezetői azonban elmentek a Székely vértanúk emlékművénél tartott nagygyűlésre, és saját nevükben előzetesen is részvételre buzdították a székelyföldieket. Emiatt támadt is vita a szövetségben, de az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke úgy véli, időközben puhult a tavalyi ellenzők álláspontja. Antal Árpád kijelentette, idén március 10-én is ott lesz Maros­vásár­helyen, és továbbra is úgy véli, mindenkinek ott a helye, akinek fontos Székelyföld autonómiája. (vop)

Forrás: 3szek.ro, 2014.02.14.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés