Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

A következőkben egyáltalán nem kellene a hétfőihez hasonló rendezvényekre sor kerülniük, és mindenféle történelmi megemlékezésnek le kell szögezni a pontos feltételeit - jelentette ki Corneliu Grosu Maros megyei prefektus a Székely Nemzeti Tanács hétfői, marosvásárhelyi megmozdulása kapcsán.

Ciprian Dobre megyei tanácselnök azt mondta, a hatóságoknak a jövőben be kellene tiltaniuk, hogy más országokban betiltott szélsőséges szervezetek részt vegyenek romániaiai rendezvényeken.

Dorin Florea polgármester szerint a hétfőihez hasonló megmozdulások csak a város harmóniáját hívatottak tönkretenni, és a fekete márciusra emlékeztetnek. A polgármester úgy nyilatkozott, jövő évben nem fog engedélyt adni a székelyek emlékünnepségei szervezőinek, bárkik is legyenek azok. A prefektus szerint a rendfenntartókkal a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, nem pedig a Jobbik vagy a Magyar Gárda tagjai kerültek kisebb összetűzésbe.

Forrás: marosvasarhelyiradio.ro

2014.03.12.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés